Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Kőszínházakat bemutató emlékpont megalkotására hirdet ötletpályázatot a Nemzeti Színház

Kőszínházakat bemutató emlékpont megalkotására hirdet ötletpályázatot a Nemzeti Színház

 

Ötletpályázatot hirdet a Nemzeti Színház a történelmi Magyarország területén egykor és ma létező kőszínházakat bemutató, interaktív emlék- és bemutatópont megalkotására - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

    

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra beérkezett munkákat a színház vezetése bírálja el. A pályázati dokumentációkat benyújtók között a Nemzeti Színház 1 millió forintot oszt szét - áll a közleményben.
    

Mint fogalmaznak, "a leendő emlék- és bemutatópont fel/meg kívánja idézni a nagy hagyományokkal rendelkező, a világon egyedülálló földrajzi sűrűségű, szépségű és kulturális erejű magyar színházi hálózatot".
    

A leendő emlék- és bemutatópont célja a dokumentálás is: interaktív funkciói és látványosságai segítségével kívánja bemutatni a színházi hálózat múltjának dokumentumait - fotókat, film-, videó- és hanganyagokat -, illetve jelenét. A dokumentáció, a színházakat bemutató interaktív, digitális háttér-adatbázis bővíthető kell, hogy legyen - hangsúlyozzák a pályázati kiírásban.
    

Mint írják, az emlékpont látványos vizuális megjelenéssel kell, hogy bírjon fizikai valóságában, illetve a különböző digitális eszközökön megjeleníthető háttértartalmaiban egyaránt.
    

A felhívás szerint a Nemzeti Színház az épülete előtti szilárd burkolatú téren kívánja elhelyezni az emlék- és bemutatópontot.
    

A felhívás ötletpályázat, vagyis nem végleges terveket várnak, hanem a kreativitásra hangsúlyt fektető, egyedi elképzeléseket. A pályázatot kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az otletpalyazat@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre október 31-ig.
    

A pályázati kiírás részletei a https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2020/10/otletpalyazat-felhivas linken találhatók meg.

 

(MTI)

(fotó: Nemzeti Színház)

2020-10-13« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk