Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Az Énekes madár dalolni készül

Az Énekes madár dalolni készül

 

Olvasópróbát tartottak december 7-én a Zenthe Szalonban. Annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetben nincsenek előadások, a Zenthe Ferenc Színház sem állította le a munkafolyamatokat, sőt, még a következő tervezett bemutató olvasópróbáját is megtartották. Tamási Áron Énekes madár című székely népi játékát Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színész, rendező állítja színpadra. Az olvasópróbát felhőtlen jókedv és ajándék bejgli társaságában tölthették el a művészek.

 

Az Énekes madár című székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. Olyan tündérmese, melyben a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek.

A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek. Talán velünk is.

 

Szerepekben: Bozó Andrea, Kökényessy Ági, Bocskai Virág, Kaszás Gergő, Máté Krisztián, Kecskés Alexisz, P. Kerner Edit, Erdélyi Gábor

Dramaturg: Sándor Zoltán

Díszlet- és jelmeztervező: Pallós Nelli

Rendezőasszisztens: Kántor Zoltán

Ügyelő: Verebélyi Zsolt

Kellékes: Fajd Géza

Súgó: Gyetvai Viktória

 

(fotó: középen Bakos-Kiss Gábor (rendező)

2020-12-08« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk