Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

A Madách Színház bemutatja az ARANYOSKÁM című musicalt!

A Madách Színház bemutatja az ARANYOSKÁM című musicalt!

 

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

 

Az eredeti musical szövegkönyvét Robert Horn írta, zenéjét és a dalszövegeket David Yazbek, Don McGuire és Larry Gelbart története és a Punch Productions produkciójában, Dustin Hoffman főszereplésével készült Columbia Pictures mozifilm alapján. A művet Bárány Ferenc és Puller István fordította.

A film

Az Aranyoskám (eredeti címe: Tootsie) Sydney Pollack 1982-es filmje, Dustin Hoffman főszereplésével. A film 10 Oscar-jelöléséből a legjobb női főszereplő (Jessica Lange), a legjobb operatőr és a legjobb hang díját nyerte el. A Golden Globe-ot a legjobb női mellékszereplő, a legjobb színész és a legjobb zenés film és vígjáték kategóriában kapta meg. A film cselekményét nagyban adaptálta a musical-változat.

A musical

A filmhez hasonlóan a musical is a tehetséges, de munkanélküli színész történetét meséli el, aki ezúttal nem szappanoperában, hanem Broadway-musicalben próbál szerencsét. A Tootsie-musical bemutatója 2019. április 23-án volt a Broadwayn, a Marquis Theatre-ben. Az európai színházrajongók először Magyarországon, a Madách Színházban láthatják a musicalt.

A Madách Színház előadásának szereposztása

(A szereplők felsorolása ABC-sorrendben történt.)

 

Michael / Dorothy: Sánta László, Serbán Attila, Szemenyei János

Julie: Peller Anna, Simon Boglárka

Jeff: Ficza István, Hajdu Steve

Rita: Csákányi Eszter, Sáfár Mónika

Sandy: Balla Eszter, Molnár Gyöngyi

Ron: Magyar Attila, Szerednyey Béla

Max: Csiszár István, Gömöri András Máté

Stan: Galbenisz Tomasz

 

Díszlettervező: Rózsa István

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Zenei vezető / karmester: Köteles Géza

Koreográfus: Tihanyi Ákos

Animáció: Vízvárdi András

Szcenikus: Szűcsborus János

Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc

A rendező munkatársa: Farkas Amáta

Játékmester: Bencze Ilona

Rendező: Szirtes Tamás

2020-11-30« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk