Legújabb tartalom

Kulcsszavak

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.

« Vissza

Bezárnak a Budapest Film filmszínházai, a Távmozi várja a nézőket!

Bezárnak a Budapest Film filmszínházai, a Távmozi várja a nézőket!

 

Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően 2020. november 11. szerdától, minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozi-hálózatának összes filmszínháza bezár. A neten elővételben vásárolt jegyek árát a Budapest Film Zrt. automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani, a mozi pénztárában.

A Távmozi természetesen továbbra is vetít, fesztiválokkal, napi több előadással várjuk a nézőket: a 18. Olasz Filmfesztivál még tart, számos Magyarországon még nem vetített alkotással – és Távmoziban az összes olyan filmet tudjuk pótolni, melyek a bezárás miatt a Puskinban elmaradtak. November 18-án, az European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítjük, a film után ZOOM-beszélgetéssel, november 24-én kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, igazi sztárparádéval, melyre már november 12-től válthatók jegyek. November 21-én egy díjnyertes animációs válogatással (Anilogue Warmup) már az Anilogue fesztiválra készülhetünk. (november 25-29)

Az ínyencekre is gondoltak: 17-én a Fórum Kino sorozatban A Fal című filmet láthatjuk, december 15-én, az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából pedig egy igazi karácsonyi filmet, a Ló az erkélyen című gyerekmozit – mindkettőt ingyenesen.

A Goethe Intézet is vetít ezeken kívül: Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációját december 11. és 13. között lehet majd megtekinteni a Távmoziban eredeti nyelven, angol felirattal, november 23-án pedig a Hi, Al lesz műsoron magyar felirattal.

A játékfilmeken és az animációs alkotásokon kívül a dokumentumfilmek rajongói is készülhetnek: decemberben indul útjára a Finn Filmklub sorozatuk. A Távmozi műsorrendi előadásain pedig olyan sikerfilmekkel találkozhatnak a nézők, mint például a Valan, a Monos, vagy a Bolti tolvajok.

2020-11-11« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk