Legújabb tartalom
- A Kőműves Kelemen zárja a Mézesvölgyi Nyarat Stohl Andrással
- Fegyelmi eljárás fenyegeti a Psy koncertjét „megleső” rendőröket
- Ötéves az eSzínház Fesztivál – 9 nap online színházi élmény, 14 előadással
- BTS újra együtt Los Angelesben – betekintés az új album munkálataiba
- Villámcsapottak – Kincses Réka új darabja a véletlen és a sors kérdéséről
- PLAVE a Gocheok Sky Dome-ban – újabb mérföldkő a virtuális idolok történetében
- Féltem, amíg éltem – Szacsvay László őszinte vallomása életéről
- Szabadság és lázadás: a CORTIS LA utcáin mutatta meg debütálásának szellemét
- Nagy korkülönbség a K-drámákban – Romantika vagy vörös zászló?
- Országtorta, újkenyér és két ikonikus film a Bikás parkban
Kulcsszavak
Télen a gasztroturistáké a Balaton

A tóparti vendéglátás minőségi megújulását célul kitűző Balatoni Kör legfrissebb tájékoztatása szerint szeretnék elérni, hogy a döntéshozók és a lakosság tudatában ne érjen véget a balatoni nyár az augusztus 20-i ünnepekkel. A klímaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás, gyakrabban kezdődik előbb a meleg szezon, vagy tart tovább a korábban megszokotthoz képest. Ráadásul a térség ősszel és télen is népszerű a túrázni vagy pihenni vágyók körében.
Ennek eredménye, hogy az utóbbi években több mint 30 százalékkal emelkedett azoknak a szolgáltatóknak a száma a Balaton körül, akik már nem a csúcsszezon 2-3 hónapjában akarják megkeresni az egész éves megélhetésüket biztosító jövedelmet, hanem 4-5 hónapig, vagy esetenként egész évben nyitva tartanak.
„A világ legnagyobb termál tavában, nyíló tavirózsák között úszni kihagyhatatlan élmény! A Hévízi-tó hőmérséklete egész évben 24 – 38 fok között mozog, így akár az őszi-téli hónapokban is, a szabad ég alatt élvezhetjük a természetes meleg vizet” – tudtuk meg H. Horváth Orsolyától a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől. – „Hévízen a mozgás és a pihenés kéz a kézben járnak, hiszen a termálvíz kifejezetten jótékony, lazító hatással bír az aktív sportban igénybe vett izomzatra. Nem is beszélve a kényeztető masszázsokról és szauna programokról, amelyek tökéletesen feltöltik a játékosokat egy-egy kiadós golf party után.”
Az érdeklődők előtt például egész évben nyitva állnak a Hévízhez közeli Zalacsányban található Zala Springs Golf Resort kapui is, ahol Magyarországon kivételes méretű beruházás keretein belül épül meg az első magyar luxustelepülés.
A 160 hektáros területén megvalósuló fejlesztés részeként ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellness központot, éttermeket és más prémiumszolgáltatásokat terveznek. A területen már most várja a látogatókat a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház, és a társasházak.
„A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitottuk meg a játékosok előtt, és idén már több mint tízezer golfozó játszott rajta. A golfpálya klubházában a régió egyik legkiemelkedőbb bisztrója kapott helyet, ahol a nemzetközi konyha és helyi alapanyagok fúziója iránt érdeklődő gasztroturisták szemezgethetnek az étlapról. A golfpálya mellett évről-évre egyre több lehetőség várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat” – fogalmazott Tankó Balázs, a Zala Springs értékesítési vezetője.
Bár a létesítményben csak márciustól novemberig van lehetőség golfozni, és ilyenkor sok skandináv országból származó vendég keresi fel a komplexumot, a téli hónapokban sincs hiány lehetőségekből.
A luxustelepüléstől 15 percnyi autóútra található Hévíz, Kehidakustány 2 perc alatt elérhető, a termálvízről híres települések pedig az év gyakorlatilag minden napján nyitva tartanak. A Zala Springs három régiós fővárostól (Budapest, Bécs, Zágráb) is mindössze két órányi autóútra található.
„Együttműködünk a környék borászataival is és egy zalai bort bemutató sorozatot szervezünk. Folyamatosan vannak BBQ partyaink, amivel a környékről szeretnénk becsalogatni a vendégeket” – tette hozzá Tankó Balázs.