Legújabb tartalom
- Két Molnár-darab is érkezik a Balaton partjára – A Centrál Színház nyári vendégjátéka Szigligeten
- BTS szívhez szóló üzenetekkel ünnepelte az ARMY születésnapját
- Online nézhető a legendás Macskajáték
- V, Park Bo Gum és Suzy elbűvölő közös fotói a párizsi CELINE bemutatóról
- 14. Hottói Bábparádé: mesék, játékok és bábelőadások egész napra
- HYBE nagyszabású globális meghallgatást hirdet: a következő BTS vagy SEVENTEEN tagjait keresiK
- NCT Dream és TXT meglepetéskoncerttel indítják az Mnet új műsorát
- Fiatal művészek hat országból – Nemzetközi Színházi Műhely indult SopronbaN
- Megrendítő veszteség: 23 évesen elhunyt az F.ABLE egykori tagja, Jaehyun
- Jannabi első szóló KSPO Dome-koncertje: az „All the Youths 2125” nagyszabású fináléja
Kulcsszavak
Két Molnár-darab is érkezik a Balaton partjára – A Centrál Színház nyári vendégjátéka Szigligeten

Két Molnár-darab is érkezik a Balaton partjára – A Centrál Színház nyári vendégjátéka Szigligeten
A Centrál Színház idén nyáron igazi színházi csemegével készül: két Molnár Ferenc-klasszikust is bemutatnak a festői Szigliget Várudvarban. A Játék a kastélyban és A testőr előadásokban olyan népszerű színészek lépnek színpadra, mint Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Schmied Zoltán vagy Balsai Móni. A Balaton-parti esték így nemcsak romantikát, hanem sziporkázó humort és igényes szórakozást is ígérnek.
Széll Tamás is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében

Széll Tamás séf is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében; a világ legrangosabb gasztronómiai szakácsversenyének európai döntőjét csütörtökön és pénteken rendezik meg az észtországi Tallinnban.
Széll Tamás versenyzőként 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or Europe akkor éppen Budapesten megrendezett kontinentális döntőjét, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg. A már több budapesti étterem konyhájával is Michelin-csillagot kiérdemelt magyar séfet a következő évben a Bocuse d'Or Europe zsűrielnökének hívták meg, 2019-ben pedig a világdöntő zsűrijében is helyet kapott.
Sajnálatos, hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt először el kellett halasztani májusról októberre, és az is, hogy most nézők nélkül lehet csak megrendezni az észt fővárosban - mondta az MTI-nek hétfőn Széll Tamás.
Mint emlékeztetett, húsz ország csapatai szokták megmérettetni magukat az európai kontinensdöntőn, ezúttal azonban négy versenyző visszalépett a világjárvány miatt. Idén ezért mindkét napon nyolc-nyolc nemzet versenyez; a Magyarországot képviselő Veres István, a Babel étterem volt séfje a pénteki mezőnyben indul.
Európából ezúttal tíz csapat juthat tovább a 2021-es lyoni világdöntőbe, amelyet rendhagyó módon júniusban rendeznek majd meg - közölte.
A kontinensdöntőn minden indulónak két ételt kell elkészítenie: az idei húsos téma az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa.
Széll Tamás eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy a Bocuse d'Or Europe zsűrijében részt venni kemény munka, hiszen általában nagyon nehéz pontos sorrendet felállítani a tizenhat igen komplex versenyfogás között. Természetesen a zsűritagok ilyenkor szigorú szakmai szempontrendszer mentén értékelik az ételeket, külön pontozva például a köreteket, a szószokat is - jegyezte meg.
Ez a módszer a minimálisra csökkenti a szubjektivitást - emelte ki Széll Tamás, hozzátéve: a lesőharcsán felnőtt séfként ugyan nem tartja sokra az afrikai harcsát mint alapanyagot, ám zsűritagként a személyes ízlés lényegtelen. "Nekem azt kell néznem, hogy tökéletesen van-e elkészítve vagy van-e benne hiba, illetve azt, hogy melyik a jobb és melyik a kevésbé jobb étel" - mondta el Széll Tamás.
(MTI)
(fotó: Széll Tamás, diningguide.hu)