Legújabb tartalom
- Ők vihették haza a Színházi Kritikusok Díját 2025-ben
- Ínycsiklandó koreai ételek, amelyek bármikor feldobnak
- Kürtőskalács ünnepe az Állatkertben – jön a 12. Kürtőskalács Fesztivál!
- Kim Go Eun és Park Ji Hyun közös pillanatai a Netflix új sorozatában, a You and Everything Else-ben
- Pamkutya első élő koncertje az MVM Dome-ban
- BTS: Jin különleges ajándékkal lepte meg RM-et születésnapjá
- Harmadszor nyílik meg a Budapest Contemporary a Bálnában
- 82MAJOR Japánban hódít, októberben újra visszatérnek
- Miért nem vesz részt a Magyar Színházi Társaság az országos színházi évadnyitón?
- „Örökké emlékezzenek ránk” – telt házas koncerttel hódított Manilában a feltörekvő fiúcsapat, AHOF
Kulcsszavak
Ők vihették haza a Színházi Kritikusok Díját 2025-ben

Ők vihették haza a Színházi Kritikusok Díját 2025-ben
Idén 46. alkalommal adták át a Színikritikusok Díját, amely a 2024/2025-ös évad legkiemelkedőbb teljesítményeit ismeri el. A gálán számos kőszínház, független társulat és határon túli alkotó is elismerésben részesült – a legtöbb díjat az Örkény István Színház művészei és produkciói kapták.
Széll Tamás is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében

Széll Tamás séf is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében; a világ legrangosabb gasztronómiai szakácsversenyének európai döntőjét csütörtökön és pénteken rendezik meg az észtországi Tallinnban.
Széll Tamás versenyzőként 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or Europe akkor éppen Budapesten megrendezett kontinentális döntőjét, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg. A már több budapesti étterem konyhájával is Michelin-csillagot kiérdemelt magyar séfet a következő évben a Bocuse d'Or Europe zsűrielnökének hívták meg, 2019-ben pedig a világdöntő zsűrijében is helyet kapott.
Sajnálatos, hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt először el kellett halasztani májusról októberre, és az is, hogy most nézők nélkül lehet csak megrendezni az észt fővárosban - mondta az MTI-nek hétfőn Széll Tamás.
Mint emlékeztetett, húsz ország csapatai szokták megmérettetni magukat az európai kontinensdöntőn, ezúttal azonban négy versenyző visszalépett a világjárvány miatt. Idén ezért mindkét napon nyolc-nyolc nemzet versenyez; a Magyarországot képviselő Veres István, a Babel étterem volt séfje a pénteki mezőnyben indul.
Európából ezúttal tíz csapat juthat tovább a 2021-es lyoni világdöntőbe, amelyet rendhagyó módon júniusban rendeznek majd meg - közölte.
A kontinensdöntőn minden indulónak két ételt kell elkészítenie: az idei húsos téma az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa.
Széll Tamás eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy a Bocuse d'Or Europe zsűrijében részt venni kemény munka, hiszen általában nagyon nehéz pontos sorrendet felállítani a tizenhat igen komplex versenyfogás között. Természetesen a zsűritagok ilyenkor szigorú szakmai szempontrendszer mentén értékelik az ételeket, külön pontozva például a köreteket, a szószokat is - jegyezte meg.
Ez a módszer a minimálisra csökkenti a szubjektivitást - emelte ki Széll Tamás, hozzátéve: a lesőharcsán felnőtt séfként ugyan nem tartja sokra az afrikai harcsát mint alapanyagot, ám zsűritagként a személyes ízlés lényegtelen. "Nekem azt kell néznem, hogy tökéletesen van-e elkészítve vagy van-e benne hiba, illetve azt, hogy melyik a jobb és melyik a kevésbé jobb étel" - mondta el Széll Tamás.
(MTI)
(fotó: Széll Tamás, diningguide.hu)