Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Őszi gasztronómiai programok Magyarországon

Őszi gasztronómiai programok Magyarországon

 

A finom falatokról a hidegebb idő beköszöntével sem kell lemondanunk. Őszi gasztronómiai program ajánlónkban 5 + 1 lehetőséget mutatunk, ahol nem csupán jól érezheti magát az egész család, de finomabbnál finomabb ételeket is kóstolhatunk.

 

1. Csokoládé napok Kecskeméten – őszi gasztronómiai program az édesség jegyében

Csokoládé, komolyzenei szólamok és hamisítatlan 19. századi hangulat. Remekül hangzik, ugye? Október 29-31. között a Kecskeméti Katona József Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatokhoz és a Cifrapalotában található „Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlatukhoz kapcsolódóan különleges programokkal készülnek látogatóik számára.

A magyarok kedvelt királynéja, Sisi - bár legendásan karcsú volt – rajongott az édes nyalánkságokért. Ebben az édes élezetben lehet most mindenkinek része, aki ellátogat Kecskemétre a hétvégén.

A finomságokról nem más, mint a lajosmizsei Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon gondoskodik, ráadásul mindhárom napon az első 100 látogatónak ajándék bonbonnal kedveskednek!

A kiállítás elegáns és korhű hangulatához megfelelő zenei aláfestés is dukál, amiben Kovács Adél és Horváth Benjámin élő hegedű és cselló dallammai szolgálnak segítségül.

 

2. Szent Márton újborfesztivál és libator Szentendrén – őszi gasztronómiai program a hagyományt kedvelőknek

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ekkor kezdődtek a téli társasmunkák, kalákák is.

A Skanzen Étteremben november 7-8. között Márton-napi libaételek és családi pincészetek borai várják a látogatókat. Emelett pedig megelevenedik Szent Hubertus alakja is, aki a vadászok védőszentje. Ehhez kapcsolódik a múzeum solymászokat, vadászokat és halászokat vendégül látó programja is. Ezen felül őszbúcsúztató koncertek, gólyalábasok, mesék és táncház színesíti a programot.

 

3. Tihanyi Gardália Napok – őszi gasztronómiai program a Balatonnál

A Gardália Napok nem más, mint tisztelgés Tihany halászmúltja előtt. Közeledik a november, csendesedik a Balaton part, egyre hidegebb a tó vize, fürödni már nem igazán kellemes benne, de egy-egy nagy séta, egy kirándulás még mindig remek program a félszigeten.

Ugyan idén a település egyik legnagyobb rendezvénye, a Garda Fesztivál- közel húsz év után- a hagyományostól eltérő módon kerül megrendezésre, de ismét eljött annak az ideje, hogy a tihanyiak valamivel szűkebb körben, együtt, közösségként hajtsanak fejet a halászok előtt, akik munkáján évszázadokon keresztül a falu sorsa múlott.

Idén sajnos elmaradnak azok a programok, amik nagyobb tömegeket vonzanak; a kirakodóvásár, a nagyobb zenés rendezvények nem kerülnek megrendezésre, nem lesz látványsütés sem. De aki elmegy Tihanyba november 13-15. között, biztosan nem marad halgasztronómiai élmény nélkül.

A helyi éttermek színes kínálattal és erre az alkalomra megalkotott menüsorokkal várnak mindenkit. Persze zenés programokban sem lesz hiány, a falu több pontján lesznek kisebb koncertek, többféle műfajban. Ismét lesznek túrák is, és a családok, gyerekek sem maradnak érdekes programok nélkül.

 

4. Bócsai Böllérfesztivál – őszi gasztronómiai program a versenyt kedvelőknek

Amikor a böllérek összemérettetnek, abból csak valami jó sülhet ki. Készül ott minden: hurka, kolbász, töltött áruk, igazi disznótoros mulatság, amin minden jó étvágyú, diétát elkerülő embernek ott a helye. A hideg beköszöntével a disznóvágások is egyre gyakoribbá válnak, így természetes, hogy idén is megrendezik a már jól ismert böllér találkozót Bócsán.

A böllérek és csapataik egy látványos verseny keretében mérik össze tudásukat, hogy kiderüljön, kik lesznek az idei év legjobbjai.

Persze a közönség tagjai sem éhesek nem maradnak, sem unatkozni nem fognak. November 14-én számtalan lehetőséget kapnak, hogy belekóstolhassanak a finomságok mellett a népi hagyományokba is.

 

5. Tortafesztivál Palotáson – őszi gasztronómiai program édesszájúaknak

2020-ban ismét Tortafesztivál Palotáson! Torták, sütemények és édes alkotások versenye ez, ahol családias légkörben telik a nap, aminek édes minden perce. A programok között nem csak cukrászati bemutatók, de színpadi produkciók is szerepelnek, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát.

A november 14-ei versenyre bárki benevezhet; amatőrök és cukrászok egyaránt. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőség, ahol a változatos műsorokkal a lelkünket, a nyalánkságokkal pedig a hasunkat tömhetjük tele.

 

+1 Tepertő és Pörc Fesztivál Berekfürdőn – őszi gasztronómiai program a hagyományos ízek szerelmeseinek

Egész napos gasztronómiai bemutató, szalonnasütés, forralt bor, tea, kézműves vásár és színpadi produkciók: kell ennél jobb program november 21-én?

Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: tepertő, pörc, kocsonya, hagymás zsíros kenyér forralt borral, vagy teával. A gasztroörömöket pedig kézműves vásár és színpadi produkciók teszik teljessé.

Berekfürdő népszerű fesztiválján már évek óta ez a menetrend, ráadásul ilyenkor az estig nyitva tartó fürdőbe is kedvezményesen térhetünk be, hogy ellazítsuk fáradt tagjainkat.

2020-10-30« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk