Legújabb tartalom

Kulcsszavak

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.

« Vissza

3 + 1 őszi borkóstoló Magyarországon

3 + 1 őszi borkóstoló Magyarországon

 

Magyarország híres finomabbnál finomabb borairól, gyönyörű pincészeteiről, amiket talán nincs is jobb idő felkeresni, mint az őszi napsütésben. Ha egy igazán jó kulináris programra vágytok a barátaitokkal, a családdal vagy a munkatársakkal, érdemes betervezni egy őszi borkóstolót Magyarországon. Erre hoztunk most 3+1 szuper pincészetet, ahová érdemes ellátogatni! 

1. Családias hangulatú borkóstoló a Kései Pinczében, Tokajban 

Hatboros, családias hangulatú borkóstolót kínál a Kései Pincze szőlőbirtokán, Tokaj városában a fehér borok szerelmeseinek. A pincét Szabó István kézműves borász vezeti, aki a minőséget és az egyediséget tartja szem előtt. Ha szeretitek a kisebb pincékre jellemző családias környezetet és a szép száraz fehér borokat, illetve a kései szüreteknek köszönhető különleges, tartalmas, egyedi minőséget képviselő édes borkülönlegességeket, akkor ez egy igazán nektek való hely lesz.  

Minimálisan foglalható létszám: 10 fő 

Borfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály 

A szőlőbirtok Tokajban, a Verebes dűlőben és Bodrogkeresztúrban, a Dereszla dülőben helyezkednek el. A Verebes dűlőben található az 1992–ben telepített furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló, több mint 40 éves területük, valamint a legfiatalabb, 2004–ben telepített sárga muskotály. 
A Dereszla dűlőben pedig a családi örökségből származó, furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt tartalmazó területeik helyezkednek el. Így áll össze a 1,5 hektáros birtok.

 

2. Prémium borkóstoló a Dávid Borházban, Egerszalókon 

Egerszalók egyik nagy hagyományokkal rendelkező borászata a Dávid Borház, ahol az utóbbi időben a borkészítés és vendéglátás fiatalos lendületet kapott a szőlész-borász végzettségű Dávid, a pince tulajdonos Varga István legidősebb fia által. 

A borkóstolás pincetúrával kezdődik, amelyen bővebb tájékoztatást kaphatunk a családi Pincészet kialakításáról egészen napjainkig. A pincetúra után érkezünk a borozóba, ahol a borkóstolás zajlik. 

A vendégek igénye és kedve szerint a borkóstolást előszeretettel színesíti maga a házigazda, amikor a borkóstolás végén kedvenc tangó harmonikáját megszólaltatja.  

A borkóstoló mellé kemencében elkészített sülteket is fogyaszthatunk: sertés csülök, sertés tarja, vagy csirkecomb közül választva. A köret igény szerint választható. A Kemence közvetlen a pince bejáratánál található, amely egy plusz élményt nyújt a vendégek számára. 

időtartam: Kb. 3 óra 

Minimum létszám: 10 fő 

Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Kékfrankos, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Rajnai rizling, Merlot

 

3. Üdítő borkóstoló a Nyakas Pincében, Etyek-Budán 

A Nyakas Pince birtoka az Etyek-Budai borvidéken, a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, Tökön. Elsősorban illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítésével foglalkoznak. A telepített fajták között megtalálható az Irsai Olivér, Chardonnay, Rizlingszilváni, Sauvignon blanc, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kadarka, Pinot noir, Merlot és Kékfrankos. Boraik főként palackban, redukált környezetben érik el érzékszervi sajátságukat, és bukéjuk maximumát. 

Borkóstoló programjukonlehetőségünk nyílik felfedezni a borászat működését és boraikat egyaránt.  

Maximum létszám:12 fő

Borfajták: Irsai Olivér, Chardonnay, Rizlingszilváni, Sauvignon blanc, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kadarka, Pinot noir, Merlot,  Kékfrankos

 

+1 Standard bórkostolás a Szent Donát Pincében, Csopakon 

Kiváló borkóstoló program a Balaton-felvidék egyik legszebb panorámájával rendelkező pincészetében, a Szent Donát Pincében. A program keretein belül lehetőségünk van 5 tétel kóstolására (sauvignon blanc, olasz rizling, furmint, kékfrankos fajták) friss házi kenyérrel, illetve szódával, pincelátogatással és a fajták részletes készítési módjának bemutatásával, akár angol és német nyelven is. 

Minimum/maximum létszám: 10-24 fő 

Borfajták: Furmint, Kékfrankos, Olaszrizling, Sauvignon Blanc 

A pincészet fő munkája az olaszrizling körül forog, a csopaki hagyományoknak híven. Négy különböző első osztályú dűlőn dolgoznak a fajtával, ahonnan külön szüretelve, külön erjesztve és feldolgozva, palackozva kerülnek ki a dűlős tételeik. Ezen felül furmintot is telepítettek két különböző dűlőn, ami szintén külön kerül palackba. Így igyekeznek palackba zárni a csopaki klíma különlegességét, a termőtalaj változatosságát és gazdagságát. 

2020-10-22« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk