Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Várjuk együtt a karácsonyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral!

Várjuk együtt a karácsonyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral!

 

Az idei karácsonyt talán nem a megszokott módon ünnepeli a világ, a készülődés is sokkal visszafogottabb, csendesebb, mint máskor, de a zene élményéről még így sem kell lemondanunk, hiszen a Nemzeti Filharmonikusok házhoz szállítják decemberre tervezett hangversenyeiket.

 

A zenészek vállalkoztak arra, hogy nyilvános koncertek helyett online kamarazenei előadásokkal kedveskednek minden zenekedvelőnek. A közvetlen találkozás élményét nehéz pótolni, de ebben a nehéz helyzetben a próbatermi felvételeknek otthoni meghallgatása is hozzájárulhat a meghitt, adventi hangulathoz. Három különleges kamarakoncertet készítettek, melyek szervesen kapcsolódnak az adventi várakozáshoz. A rögzített produkciókat december 9-étől szerdánként este fél 8-tól lehet megtekinteni a Nemzeti Filharmonikusok honlapján és Facebook-oldalán.

A december 16-ai koncert a karácsony témakörén belül igazi csemegéket kínál. Többek közt elhangzik Bach 78. Kantátája, Felix Mendelssohn-Bartholdy: Denn Er hat seinen Engel műve, Kodály Zoltán Adventi éneke és Heinrich Schütz Karácsonyi története is. Az oratorikus mű alcíme: Jézus Krisztus, Mária fia örömteli és kegyelmes születésének története. Közreműködnek:
Murányi Márta, Klézli Julianna, Nagy Bernadett, Dezső Sára, Korbász Viktor, Viszló István, Cserményi Zsombor, Kelemen Dániel, Dékán Jenő, Viszló István, Kálmán László, Bizják Dóra

A december 23-ai karácsonyi hangverseny szívmelengető élményt ígér. Magyar, francia, angol és osztrák karácsonyi dalokon kívül felcsendül Bach ismert „Alleluia-ja” és Caccini-Kökényessy Ave Maria-ja is.

Közreműködnek:
Illés Gabriella, Király Judit, Károly Edit, Gavodi Zoltán, Puskás Eszter, Korbász Viktor, Czier Zoltán, Tóth László, Labant Árpád Bence, Tóth Pál Mátyás, Bodor Gábor, Bodor János, Oszecsinszkij Román, Bali Gábor, Sánta Ferenc, Koltai Réka, Mohácsi Gyula, Kökényessy Zoltán, Lantos Szilvia, Zsákai Tibor, Weisz Nándor, Kökényessy Júlia

 

(fotó: Berényi Gyula)

2020-12-14« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk