Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Online hangversenysorozatot indítottak Zalaegerszegen

Online hangversenysorozatot indítottak Zalaegerszegen

 

Online hangversenysorozatot indított a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar. A zenei, művészi élményt nyújtó, 12 epizódból álló sorozatban minden héten más-más hangszert mutatnak be.

 

December harmadik hetében fuvolavariációk hangzottak el, a következő esztendőben oboa-, klarinét-, fagott-, hegedű-, cselló-, marimba-, hárfa-, zongora- és orgonajátékkal folytatódik a filmsorozat. A hangversenysorozatot záró filmben a teljes Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar játszik - mondta el az MTI-nek Tóth László zongoraművész, a hangverseny- és kiállítóterem vezetője.     

A hangszereket megszólaltató művészek a legnagyobb zeneszerzők - Beethoven, Schubert, Mozart és Bartók Béla - műveit választották ki. Az előadóművészek a zeneművek legszebb pillanatait mutatják meg.       

A programban a könnyedebb műfaj is megjelenik: fagotton és zongorán Astor Piazzolla, 20. századi argentin zeneszerző műveit játszák, az epizódot Győrfi Cintia és Mrakovics Norbert táncprodukciója teszi különlegességé - ismertette Tóth László.   

A filmeket elsősorban az általános és középiskolás diákoknak ajánlják, de a visszajelzések szerint a virtuális koncerteket minden korosztály örömmel fogadta - tette hozzá.     

Az előzményekről elmondta: évente 5-6 ezer diák váltott bérletet a hangversenyterem 30 előadásból álló ifjúsági hangversenysorozatára. Az online koncertsorozatot a koronavírus világjárvány miatt elmaradt előadássorozat pótlására hozták létre.       

A hangversenyekről készült filmfelvételeket e-mailben valamennyi zalaegerszegi iskolába eljuttatták, így a diákok akár az énekórákon is megnézhetik a komolyzenei koncerteket.     

Az ünnepi különkiadásban zalai zeneművészek, a Kalinka Zenekar közreműködésével karácsonyi dallamok hangzanak el a virtuális térben.       

Az exkluzív épületben forgatott kisfilmek a megújult belső tereket is bemutatják. A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az egykori zsinagóga műemléképületének felújítása decemberben fejeződött be.

 

(MTI)

2020-12-16« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk