Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Már lehet jelentkezni a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre

Már lehet jelentkezni a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre

 

Április 15-ig várják a jelentkezéseket a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre, amelyet a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12. és 19. között rendez a budapesti Zeneakadémián.

 

A verseny előválogatójához a fiatal muzsikusok 2021. április 15-ig adhatják le jelentkezési anyagaikat a filharmonia.hu oldalon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.     

A versenynek a Zeneakadémia ad otthont, a zsűri tagja lesz mások mellett Olga Kern és Vásáry Tamás. A díjat nyert versenyzőknek a fellépési lehetőségek mellett pénzjutalom is jár, a fődíj 30 ezer euró.     

A 2021-es verseny repertoárjában kötelező és szabadon választott darabok is szerepelnek, lehetővé téve a versenyzőknek saját zenei világuk megmutatását. A versenyanyag gerincét Liszt Ferenc munkásságának ikonikus művei alkotják, de átiratok is helyet kaptak a programban.     

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész 2021-ben lenne 100 éves, előtte tisztelegve a versenyanyagban Liszt-műre reflektáló Cziffra-átirat is helyet kapott, valamint a Saint-Saens-évforduló aktualitása kapcsán olyan darab is, amely Liszt Ferenc átiratában készült a francia zeneszerző művére. Az előválogató anyagába Bach- és Haydn-művek is bekerültek.     

A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny az Alink-Argerich Foundation tagja, a hazai és a nemzetközi zenei élet legrangosabb versenyei közé tartozik, hagyományai 1933-ig nyúlnak vissza. Első alkalommal Fischer Annie volt a verseny győztese.     

További információk a versenyről a www.filharmonia.hu és a lisztcompetition.hu weboldalon olvashatók.

 

(MTI)

2020-12-16« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk