Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Február közepéig lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Február közepéig lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

 

Február 15-ig lehet jelentkezni a közép-kelet-európai, fiatal hegedűművész-generáció számára meghirdetett Hubay Jenő Hegedűversenyre.

 

A versenyre a visegrádi négyek és a Magyarországgal szomszédos országok - Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Lengyelország - 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek  - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.     

A megmérettetést 2021. április 8. és 11. között rendezik a miskolci Zenepalotában, a döntősök automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7. és 17. között megvalósuló IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.     

A négy korcsoportban kiírt verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy-egy hegedűművész vagy hegedűtanár, Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli. A zsűri elnöki tisztét az ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be.  

A Hubay-verseny egyik különlegessége, hogy tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek pedagógusai. A 8500 euró (mintegy 3 millió forint) összdíjazású Hubay Jenő Hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg.     

Jelentkezni 2021. február 15-ig a fesztivalakademia.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással lehet. A 1. korcsoport kivételével kétfordulós versenyen egy szabadon választott és egy kötelező művel kell szerepelni.     

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította a Fesztivál Akadémia két művészeti vezetője, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húszévesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.

 

(MTI)

2020-11-27« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk