Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Ozzy Osbourne 2022-ben Budapesten is fellép

Ozzy Osbourne 2022-ben Budapesten is fellép

Ozzy Osbourne 2022-ben Budapesten is fellép

Tizenegy év után újra Magyarországon ad koncertet Ozzy Osbourne. A heavy metál Grammy-díjas legendája, a színpadoktól visszavonult Black Sabbath frontembere 2022. február 2-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, No More Tours 2 című európai turnéja keretében.

« Vissza

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Nagy, szabad lélegzetű vásznak és kisebb, visszafogottabb hangvételű képek is láthatóak a kiállított alkotások között, amelyek esszenciái, gondolati összegzései Végh András eddigi munkásságának - írja a közlemény.
    

Végh András 1940-ben született Tolnán, édesapja Végh János festőművész, rajztanár volt. A budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban érettségizett. 1967-ben fejezte be tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mestere Kmetty János és Bernáth Aurél volt. 1987 és 2004 között művésztanár volt a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában. Az 1970-es évek óta kiállító művész. Magyarország mellett több alkalommal állított ki külföldön is, tanulmányi utakat folytatott Olaszországban, Hollandiában és Franciaországban.
   

Festészetét meghatározza az önállósodás évtizedének, a 60-as évek festőisége, a valósághű és az elvont együttes jelenléte. Végh András a természetelvűség és az absztrakció közti senkiföldjére építette munkásságát. A valóságközeli elemek nála az absztrakt expresszionizmus részévé válnak - fogalmaz a közlemény.
   

Művei számos magyarországi és külföldi kiállításon szerepeltek az elmúlt évtizedekben. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében, a salzburgi városi gyűjteményben és a stuttgarti Magyar Intézetben is.
   

A kiállítást november 18-ig lehet látogatni a Vigadó Galériában. Október 17-én Végh András tart alkotói tárlatvezetést az érdeklődőknek. A kiállítás kurátora M. Novák András képzőművész, az MMA rendes tagja.

(MTI)

2020-09-23« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk