Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Teljesítmény hívószóra nyílik kiállítás a Miskolci Galériában

Teljesítmény hívószóra nyílik kiállítás a Miskolci Galériában

 

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös nyílt pályázati felhívást hirdetett képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására.

 

A pályázattal a vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőséget biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.

A Kép/Test/Lét elnevezésű összművészeti programsorozat három vidéki városra koncentrál, utolsó állomásaként Miskolcon találkozhatnak vele a kortárs művészetek rajongói. Veszprémben a Test / Harmónia alcímű pályázat kiírásával az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotásokat keresték: a táncoló, a mozgást végző ember szépségét, az emberi mozdulat esztétikumát fókuszba helyező önálló műalkotással lehetett jelentkezni. A frissen megújult Szolnoki Művészteleppel közös pályázat címe a „Legyőzött határok” volt. A kiírás az emberi test teljesítőképességének határait hivatott bemutatni, ábrázolni, középpontba helyezve az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajok bemutatását.

Teljesítmény kiállítás, Miskolci Galéria

A Miskolci Galériában a „Teljesítmény” hívószóra reagáló művekből harmincegy művész munkáit válogatta ki a szakmai zsűri. A Miskolci Galéria műemléki szárnyában látható kiállítás tematikus tárlatként kapcsolódik a XXV. Miskolci Téli Tárlathoz (2020. december 12. – 2021. január 23.).

A. Bak Péter, Dombovári Ágnes, Dóró Zsolt, Drozsnyik Istvá, Fejér Ernő, Goschler Tamás, Gulyás Andrea, Hamerli Judit, Jámbor-Mihályi Mónika, Kavalecz Lajos, Kovács Gabriella, Kun Gergely, Láng Eszter, Lieb Roland Ferenc, Lőrincz Emőke, Lukács Róbert, Maros Lili, Nagy M. Hedvig, Osgyányi Sár, Rónaszéki Linda, Silye Júlia, Stark István, Szarka János, Szechy Beata, Székely Móri Márta, Szepessy Béla, Széri-Varga Géza, Szeszák Ádám, Szitás Bernadett, Varkoly László, Veress Zénó

(főkép: Hamerli Judit, Küzdelem nélkül nincs győzelem)

2020-10-28« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk