Legújabb tartalom

Kulcsszavak

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.

« Vissza

Szalai Dániel fotóprojektje a PHOTO IS:RAEL fesztiválon

Szalai Dániel fotóprojektje a PHOTO IS:RAEL fesztiválon

 

Szalai Dániel Novogen című, egy különleges csirkefajtáról készült fotóprojekttel képviseli Magyarországot a PHOTO IS:RAEL fesztiválon.

 

November 9. és 21. között az idén nyolcadik alkalommal valósul meg Izrael legnagyobb fotószakmai rendezvénye, a PHOTO IS:RAEL fesztivál, amely évente több tízezer látogatót vonz - olvasható a Capa Központ MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.    

A pandémiás helyzethez alkalmazkodva a kiállítások és workshopok mellett az idén számos online programot is szerveznek, amelyet a világ bármely pontján követni lehet. A szervezők célja a kortárs izraeli és nemzetközi fotográfia minél szélesebb spektrumának bemutatása.    

Szalai Dániel 2017 és 2018 között készített fotóprojektjének középpontjában a Novogen nevű csirkefajta, egy különleges kereskedelmi tojó áll, amelyet arra a célra tenyésztettek ki, hogy tojásaiból különböző gyógyszeripari termékeket, például oltóinjekció-vakcinákat készítsenek humán- és állatgyógyászati célokra.    

Szalai Dániel a Novogen White Light csirke ipari tenyésztésének vizsgálatán keresztül a természethez, a technológiához való viszonyunkkal kapcsolatos kérdéseinek és dilemmáinak ad hangot - áll a közleményben.    

Mint írják, a projekt magját egy százhatvannyolc csirkeportréból álló installáció adja. Ezt egészíti ki egy sorozat, amely a csirkék környezetét dokumentálja, végigköveti a vakcinakészítés stádiumait a tojás létrejöttétől a szelekción és előkeltetésen át egészen a vírusanyag tojásba oltásáig és a kifejlődött vírusállománnyal telített embriófolyadék lecsapolásáig.    

A munkának szintén fontos részét alkotják a Novogen cég marketinganyagaiból és a Novogen White Light csirkék kezelési és takarmányozási útmutatójából átvett szövegrészletek.    

November 16-án izraeli idő szerint 20 óra 30 perckor a kiállításhoz kapcsolódó online esemény keretében Szalai Dániel fotográfus és Mucsi Emese kurátor beszélget Maya Annerrel, a PHOTO IS:RAEL főkurátorával.    

A projekt izraeli bemutatkozása a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és Magyarország izraeli nagykövetségének támogatásával valósult meg - áll a közleményben.

 

(MTI)

2020-11-11« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk