Legújabb tartalom

Kulcsszavak

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.

« Vissza

Kiállítás nyílik jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának jubileuma alkalmából

Kiállítás nyílik jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának jubileuma alkalmából

 

Kiállítás nyílik jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának kilencvenedik évfordulója alkalmából, a szervezők az egykori nézők tárgyi emlékeit és személyes történeteit is várják a tárlathoz - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

 

Izsák Bernadett közölte, a kerek évforduló alkalmából nagyszabású tárlatra készülnek év elején a Reök-palotában, melyen a fesztivál múltjának legemlékezetesebb előadásait elevenítik fel fotók, plakátok és különböző relikviák segítségével. Bár a színház a tünékeny pillanat művészete, a tárgyi emlékeknek köszönhetően megörökíthetővé válnak a legszebb nyári esti előadások.
    

A különleges kiállítás összeállításában a lelkes színházrajongók is részt vehetnek, hiszen sokan őriznek egy-egy korábbi belépőjegyet, szórólapot vagy közös fotót a kedvenc sztárjukkal. Az elmúlt évtizedek emlékeit, dokumentumait, vagy akár személyes történeteit várja a fesztivál. A beküldött emlékek nemcsak a kiállításon, de az online felületeken is láthatók lesznek majd.
    

A szegedi Dóm téren 1931. június 13-án rendeztek először szabadtéri színházi előadást. A fesztivál megálmodói elsősorban vallásos darabokat képzeltek el a Fogadalmi templom előtti térre. Az elsőként a budapesti Nemzeti Színház társulata által bemutatott darab, Voinovich Géza Magyar Passió című műve is ilyen volt. 1939-ig nemzeti drámákra, hangversenyekre és olasz operákra épült a repertoár. A játékok 1959-es újraindulásával klasszikus operák, veretes prózai művek, népi táncjátékok szerepeltek főként a műsoron, majd 1980-tól megjelentek az új zenés műfajok is.

 

(MTI)

2020-11-12« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk