Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

A megváltozott budapesti mindennapokat mutatja be Csudai Sándor fotósorozata

A megváltozott budapesti mindennapokat mutatja be Csudai Sándor fotósorozata

 

Maszkos járókelők, emberek nélküli terek, ablakból lámpával világító családok jelennek meg egyebek mellett Csudai Sándor fotósorozatában, amely a koronavírus-járvány hatására megváltozott budapesti mindennapokat mutatja be csütörtöktől a Capa Központ 8F Galériájában.

 

Csudai Sándor 2020 márciusa és szeptembere között készült Különös Budapest elnevezésű fotósorozatában bevásárlók, érettségizők, az üres Hősök tere a tavaszi napsütésben vagy a posta előtti hosszú sorban ritkásan várakozó emberek jelennek meg - idézi az MTI-hez elküldött tájékoztató Szarka Klára kurátort.

Csudai Sándor szisztematikusan járta az utcákat, helyszíneket a "különös" Budapesten. Objektív, de nem érzéketlen lenyomatot igyekezett készíteni a közös tereken a pandémia hatásairól - mondta a kurátor. "Fotóin egyszerre nyugtalanító, mégis elbűvölő város képe rajzolódik ki" - tette hozzá. A Különös Budapest című kiállítás november 14-ig látogatható.

Csudai Sándor 1987-ben született, 2008-ban gyakornokként a Magyar Hírlaphoz került, majd 2010-től a lap belső munkatársaként dolgozott.

A tájékoztató szerint Csudai Sándor fontosnak tartja, hogy a mindennapok bemutatása mellett olyan irracionálisnak tűnő pillanatokban is keresse az emberséget és az élet alapkérdéseit, amelyek túlmutatnak a megszokotton.

A tájékoztató kitér arra is, hogy tavaly Csudai Sándor érdemelte ki a Hemző Károly-díjat, amellyel olyan 35 év alatti magyar - határon túli és anyaországi - fotográfust díjaznak, aki szellemiségében és a szakmai minőségben a névadó munkásságához méltó műveket hoz létre lehetőleg Magyarországon vagy magyarlakta területeken.

 

(MTI)

2020-10-28« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk