Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Indul az e-Trafó online programsorozat

Indul az e-Trafó online programsorozat

 

Csütörtökön indul a Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata, amely minden hétköznapra kínál a digitális platformokon elérhető programot.

 

Virtuális műteremlátogatások, online táncórák, performanszok, beszélgetések, speciális előadások és egyéb programok várják az érdeklődőket.    

Az első streampremier pénteken a Grotesque Gymnastics társulat újcirkuszi előadása lesz - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.    

Az e-Trafó csütörtökön a Nyitott Műteremmel kezdődik, amely a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozata csütörtökönként 21 órától. Első alkalommal Ulbert Ádám képzőművész stúdiójába látogatnak el Molnár Ráhel Anna művészeti író vezetésével. A következő műteremlátogatások során Csörgő Attilával Tillmann József, Csákány Istvánnal Mucsi Emese, Bukta Imrével pedig Fenyvesi Áron beszélget.    

A péntek esti e-Trafó Néző sorozatban, amely az egyetlen jegyköteles program, kifejezetten online médiumra létrehozott vagy ilyen formában átalakított előadásokat mutatnak be. A sorozatban látható Oliver Zahn rendező Óda a felejtéshez - második rész című projektje. A Dollár Papa Gyermekei társulat az Otthon című előadása otthoni különkiadásával készül, Gábor Sára Kutyaportéka - kisvárosi kórkép című előadását pedig Barcsai Bálint rendezésében alkotják újra.    

November 30-án kezdődnek a hétfő esti online táncórák a Műhely Alapítvány szervezésében. Az órákat Grecsó Zoltán, Keresztes Patrik, Bakó Gábor és Békési-Szombati Anett táncos-koreográfusok tartják felváltva.    

A december 1-jén kezdődő Fülbevaló programsorozat zenei és audiovizuális élményt kínál.    

Szerda esténként a TudásTrambulin online Különórát követhetik az érdeklődők december 2-ától. A sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatók előadások Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével.    

Az e-Trafó első, "kísérleti adása" december 20-ig tart, majd a tervek szerint januárban folytatódik és újabb programtípusokkal bővül.

 

(MTI)

2020-11-24« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk