Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

Fényfestéssel, díszkivilágítással készülnek a karácsonyra Pécsen

Fényfestéssel, díszkivilágítással készülnek a karácsonyra Pécsen

 

Az ünnepi fények péntek esti felkapcsolásával és a főtéri dzsámira gyermekrajzok kivetítésével veszi kezdetét a járvány miatt ezúttal részben online térbe költöző pécsi advent - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

 

A helyhatóság közleményében azt írták, új és megszokott elemekkel, a járványügyi veszélyhelyzetben a kormány által elrendelt korlátozásokat betartva indul pénteken a pécsi advent. Kitértek arra, hogy a pandémia miatt a korábbi években megszokottnál visszafogottabb lesz az ünnepi rendezvénysorozat, amely részben az online térbe költözik.         

Pénteken sötétedéskor kapcsolódnak fel először a Széchenyi téren álló, tizenhét méter magas Mindenki karácsonyfájának ünnepi fényei. Az előző adventi időszakokhoz hasonlóan a városüzemeltetési társaság az egyes városrészekben is állít karácsonyfát: Meszesen, Szabolcsfaluban, Kertvárosban, Uránvárosban és újdonságként idén Pécs-Hirden is.     

A belvárosban már befejeződött az ünnepi fények felhelyezése, míg a külvárosokban a jövő hét közepéig helyezik ki a karácsonyi világítás elemeit. Összesen több mint hetven helyen lesznek út vagy járda felett átívelő fénydíszek és több mint száz oszlopdísz világít majd a forgalmas belterületi utak mellett.     

Beszámoltak a közleményben arról is, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. tizennégy éven aluli gyermekeket megszólító fényfestő gyermekrajz-pályázata sikerrel zárult, így az 1200 pályaműből 180 rajzot vetítenek majd ki a pécsi dzsámira péntektől december 20-ig.     

A rajzpályázat közönségszavazása december 9-én délután indul www.adventpecs.hu oldalon és december 18-án zárul. Ugyanott tekinthetők majd meg a kivetített alkotások is. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján minden korosztályban a 6-6 legjobb alkotást fogják díjazni. Az eredményhirdetés online lesz követhető december 19-én.     

Hetedszer rendezi meg a Pécsi Rotary Club a város egyik legnagyobb jótékonysági eseményét, a Rotary Adventet. Idén csaknem harminc pécsi általános és középiskola egy-egy tehetséges, de nehéz szociális helyzetben lévő tanulója kapja meg a jótékonysági szervezet százezer forintos adományát. A jótékonysági akciót a pécsi vállalkozások és magánszemélyek adományaiból szervezi az egyesület.

 

(MTI)

(fotó: pécsma.hu)

2020-11-27« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk