Legújabb tartalom

Kulcsszavak

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A dal a miénk - A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.

« Vissza

Az online térbe költözik a Szépművészeti Múzeum Textúra színházi programja

Az online térbe költözik a Szépművészeti Múzeum Textúra színházi programja

 

Az online térbe költözik a járványügyi korlátozások miatt bezárt Szépművészeti Múzeum Textúra elnevezésű színházi programja, amely november 20-tól tekinthető meg az eszinhaz.hu weboldalon.

 

A Szépművészeti Múzeum 2020 őszén már hatodik alkalommal rendezte meg a Textúra összművészeti előadássorozatot, amely során képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben az intézmény falai között - emlékeztet a múzeum által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.    

A program keretében a Szépművészeti évről évre kortárs írókat kér fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához. Íróként idén Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi és Terék Anna, rendezőként Székely Kriszta, színészként pedig Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence és Vizi Dávid vesz részt a projektben.    

A produkció célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század közönsége számára - hangsúlyozzák a szervezők.    

Székely Kriszta rendezői koncepciója szerint az idei Textúrán múzeumi dolgozók "bőrébe bújva" mutatják be az irodalmi alkotásokat és a múzeum műtárgyait. Az előadásokon a nézők egyrészt betekintést nyerhetnek az intézményben dolgozók mindennapjaiba, másrészt megismerhetik személyes történeteiket és gondolataikat.    

A 120 perces Textúra stream premierjét november 20-án este tartják, ezt követően pedig bármikor letölthető lesz az előadás.

 

(MTI)

2020-11-17« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk