Legújabb tartalom

Kulcsszavak

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.

« Vissza

5 + 1 őszi program családoknak

5 + 1 őszi program családoknak

 

A hűvösebb idő beköszöntével sem áll meg az élet, még mindig számos olyan őszi program van, amin kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Épp ezért mutatunk 5 + 1 őszi programlehetőséget családoknak, hogy izgalmasan teljenek a hétvégék is.

 

  1. Kerekerdő Élménypark, Debrecen

A Kerekerdő Élménypark szeptembertől minden hétvégén reggel 10-től este 18-óráig, október 23-tól október 31-ig pedig minden nap reggel 10:00-tól délután 16:00-ig várja a látogatóit Debrecen mellett, így szuper őszi program lehetőség a családoknak.

A jegyvásárláskor kapott karszalag korlátlan élményelem használatra jogosít bennünket, hogy egész nap élvezhessük a park nyújtotta kalandokat!  Az élménypark idén egy új attrakcióval, a szellemkastéllyal is bővült, amit mindenképp érdemes meglátogatni.

Ezen kívül érdemes kipróbálni a Pirate Ship kalózhajót, ami egy több mint 10 méter magasságba kilengő kalózhajó, egy vízzel teli medencében. Az élményt a Karib-tenger kalózai című film betétdalai teszik teljessé.

De persze ott van még a kőkorszaki vízibicikli, a labirintus, a 6 állásos trambulin, a vízi dodgem, a dzungel vonat, a drótkötél pálya és még sok más kalandos lehetőség arra, hogy az egész család jól érezze magát.

Ha ott jártok, ne hagyjátok ki a Beszélő fát! Igen, tudjuk, hogy egy fa elméletileg nem tud beszélni, de a Kerekerdő Élményparkban nincsenek lehetetlenek és itt mindennek csak a képzeletünk szabhat határt.

 

  1. Tarzan Park, Budapest

A méltán népszerű Tarzan™ Park közel 2 hektáron elterülő, gondozott szabadtéri játszópark, ami őszi programként is megállja a helyét. A 13 játékszigeten a gyerekek önfeledten játszhatnak és játszva fejlődhetnek. A Park eszközei ugyanis jótékony hatással vannak a hiperaktív, autista, BTMN és SNI gyermekekre is. Nyitva tartása az őszi szünet alatt: 10.00 - 17:00 óra.

 

  1. Dínó Park a Veszprémi Állatkertben, Veszprém

A Veszprémi Állatkert már önmagában is egy szuper program az egész családnak. De az állatkert területén helyet kapó Dínó Park még különlegesebbé teszi az élményt. A park ősszel is látogatható, de fontos tudni, hogy októberben csak hétvégente. Ha egy felejthetetlen őszi programot keresel a családnak, akkor irány Veszprém!

 

  1. Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastély egész évben nyitva áll a látogatók előtt, és számos programlehetőséggel, ideiglenes kiállítással várja kicsiket és nagyokat egyaránt. Egy igazán különleges őszi családi program lehet meglátogatni a szobákat, ahol egykor Erzsébet királyné (Sisi) is élt.

Érdemes egy sétát tenni a kastély parkjában is, ahol télen az adventi vásárt is rendezik. Sőt, az apró hercegek és királykisasszonyok akár a születésnapjukat is tarthatják itt!

 

  1. Medveotthon, Veresegyház

Az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen Medveotthona, ami egész évben, így ősszel is remek programlehetőséget kínál az egész családnak.

Első lakóikat, az addig rossz körülmények között élő macikat 1998-ban telepítették át Gödöllőről. Azóta a Medveotthonban élő állatok fajtája és egyedszáma folyamatosan változik, hiszen az ország minden részéről érkeznek ide példányok. 2000 nyarán a Medveotthon farkasok befogadására is alkalmas kifutóval bővült, mára 29 farkas lakja. 2010-ben pedig mosómedvék és ormányos medvék költöztek egy új kifutóba, sőt, jelenleg az otthonban 2 rénszarvas is él.

Említésre méltó a megfigyelhető madárvilág is. Nagy élmény közvetlen közelről szemlélni a gyülekező, köröző hollókat, varjakat, egerészölyveket, vércséket, szarkákat. Nagy a nyüzsgés, különösen etetőidőben. 

A Medveotthon területe folyamatosan épül-szépül. Így a gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és talán a legfontosabb, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes macikat. Hogy teljes legyen az élmény, a Medveotthon közvetlen közelében találhatunk egy lovardát, póni farmot, valamint szürke marhát és rackajuhokat is.

 

+1 Élménybirtok, Bikal

Az Élménybirtok főbejáratán belépve elindulunk egy századokon átívelő időutazáson, ami egy mesefaluban veszi kezdetét. Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem. A középkor világát megidéző és interaktív módon feltáró Élménybirtokon garantált a szórakozás az egész családnak. Felidézhetünk történelmi eseményeket, legendákat, korabeli mesterségeket és persze - hogy a hasunk se maradjon ki a jóból - ételeket. A birtok egész évben változatos programokkal várja a látogatókat, így érdemes szétnézni a programfüzetükben ősszel is.

2020-10-15« Vissza

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk