Legújabb tartalom
- Gustav Klimt, ahogy még sosem láttad – Immerszív kiállítás a Lumiere Hallban
- Édességünnep a város szívében – Édes Napok a Bazilika lábánál
- Kortárs kaland a város szívében – Galériák Éjszakája 2025
- Növényevő – A könyv, ami megmutatja, mit jelent nemet mondani
- P1Harmony visszatér akciófigúrák és új zene a „DUH!” mini albummal
- A K-pop „bias” titka: Ki a te kedvenced?
- Baekhyun visszatér! Májusban érkezik az „Essence of Reverie” mini album
- Már előrendelhető: a Lelkek őrzője, ahol a gyilkos a múltban bujkál
- Arendelle megérkezett: varázs, zene és hópelyhek a Madách Színházban!
- Lelkesítő gondolatok a kedvenc idoljaidtól
Kulcsszavak
Gustav Klimt, ahogy még sosem láttad – Immerszív kiállítás a Lumiere Hallban

Gustav Klimt, ahogy még sosem láttad – Immerszív kiállítás a Lumiere Hallban
Képzeld el, hogy nem csak nézed Gustav Klimt ikonikus festményeit, hanem szó szerint belépsz a világukba. 2025-ben Budapesten egy igazán különleges kiállítás vár: immerszív élmény, amely a szecesszió mesterének művészetét egy teljesen új dimenzióban mutatja be – 360 fokos vetítéssel, virtuális valósággal és interaktív alkotásokkal.
Széll Tamás is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében

Széll Tamás séf is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében; a világ legrangosabb gasztronómiai szakácsversenyének európai döntőjét csütörtökön és pénteken rendezik meg az észtországi Tallinnban.
Széll Tamás versenyzőként 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or Europe akkor éppen Budapesten megrendezett kontinentális döntőjét, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg. A már több budapesti étterem konyhájával is Michelin-csillagot kiérdemelt magyar séfet a következő évben a Bocuse d'Or Europe zsűrielnökének hívták meg, 2019-ben pedig a világdöntő zsűrijében is helyet kapott.
Sajnálatos, hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt először el kellett halasztani májusról októberre, és az is, hogy most nézők nélkül lehet csak megrendezni az észt fővárosban - mondta az MTI-nek hétfőn Széll Tamás.
Mint emlékeztetett, húsz ország csapatai szokták megmérettetni magukat az európai kontinensdöntőn, ezúttal azonban négy versenyző visszalépett a világjárvány miatt. Idén ezért mindkét napon nyolc-nyolc nemzet versenyez; a Magyarországot képviselő Veres István, a Babel étterem volt séfje a pénteki mezőnyben indul.
Európából ezúttal tíz csapat juthat tovább a 2021-es lyoni világdöntőbe, amelyet rendhagyó módon júniusban rendeznek majd meg - közölte.
A kontinensdöntőn minden indulónak két ételt kell elkészítenie: az idei húsos téma az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa.
Széll Tamás eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy a Bocuse d'Or Europe zsűrijében részt venni kemény munka, hiszen általában nagyon nehéz pontos sorrendet felállítani a tizenhat igen komplex versenyfogás között. Természetesen a zsűritagok ilyenkor szigorú szakmai szempontrendszer mentén értékelik az ételeket, külön pontozva például a köreteket, a szószokat is - jegyezte meg.
Ez a módszer a minimálisra csökkenti a szubjektivitást - emelte ki Széll Tamás, hozzátéve: a lesőharcsán felnőtt séfként ugyan nem tartja sokra az afrikai harcsát mint alapanyagot, ám zsűritagként a személyes ízlés lényegtelen. "Nekem azt kell néznem, hogy tökéletesen van-e elkészítve vagy van-e benne hiba, illetve azt, hogy melyik a jobb és melyik a kevésbé jobb étel" - mondta el Széll Tamás.
(MTI)
(fotó: Széll Tamás, diningguide.hu)