Legújabb tartalom

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Az elmúlt 12 év alkotásai láthatók Végh András új kiállításán, amely a festőművész 80. születésnapja alkalmából nyílt a Pesti Vigadóban - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az MTI-vel szerdán.

Kulturális hírek portálja (címe)

Friss hírek

Végh András-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Az elmúlt 12 év alkotásai láthatók Végh András új kiállításán, amely a festőművész 80. születésnapja alkalmából nyílt a Pesti Vigadóban - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az MTI-vel szerdán.

31. Villányi Vörösbor Fesztivál

PUNNANY MASSIF (október 4. 19:00, Rendezvénytér)

A zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert muzsikáját. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hiphop.

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

2018. október 12-14-ig kerül ötödik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és látványosság várja a kolbászkedvelőket 3 napon át.

Frankofón Fesztivál

2019-ben ismét jelentkezik a Frankofón Fesztivál! A közönség február 27. és április 1. között változatos programokon keresztül ismerkedhet a francia nyelv és a frankofón kultúra sokszínűségével.

Télen a gasztroturistáké a Balaton

Az elmúlt öt évben minimum 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak a Balatonnál. Közép-Európa legnagyobb tavát ilyenkor többnyire a kirándulók és a gasztroturisták látogatják, de az úszni vágyók sem fognak csalódni.

„Kossuth Lajos azt üzente…" - MEGHÍVÓ

„Kossuth Lajos azt üzente…" címmel nyílik új időszaki kiállítás a Déri Múzeumban március 14-én, 15 órakor. 

Vonalakban – Valkó László kiállítás a Képtárban

Közismert alkotó, Valkó László (1946) életműve előtt tiszteleg a Janus Pannonius Múzeum Képtári tárlatok pécsi műbarátoknak című sorozatának aktuális időszaki kiállítása. A november 23-án megnyíló és 2019. január 6-ig látogatható, Vonalakban című kiállítás domináns motívuma a vonal.

Török művész kiállítása Vasarely ihletésében Pécsett

Sokoldalú és kiemelkedő kortárs képzőművésznek nyílt kiállítása három pécsi helyszínen. A török Ahmet Güneştekin Válasz és folytatás című eddigi legnagyobb, hazáján kívül rendezett gyűjteményes tárlatának ihletője az op-art irányzat. A Múzeum Galériában (Káptalan u. 4.) elhelyezett, vászonra festett olajképein túl szőnyegeit és foltvarrásait, valamint Kütahyából származó kerámiáit is megcsodálhatjuk két másik kiállítóhelyen, a Vasarely és a Zsolnay Múzeumban.

Nagy sikerrel zajlott a 15. Design Hét Budapest

Budapesten százötven, az öt vidéki partnervárosban pedig további száz programmal várta az érdeklődőket az idei Design Hét október 5. és 19. között. A rendezvénysorozat nagy sikert aratott mind a nagyközönség, mind a szakma körében. 


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk