KulturGastro

Az északi part leghangulatosabb borfesztiválja

A nyár egyik legkülönlegesebb borfesztiváljának a Szent György-hegyen található egykori Eszterházy présház ad otthont. Itt keltette életre a romos présházból Gilvesy Robert azt a pincészetet, ami mesés borai mellett lélegzetelállító balatoni panorámával is büszkélkedhet.

 

Idén 4. alkalommal, egy ízig-vérig bohém fesztivál keretében a Gilvesy Pincészet kitárja e varázslatos hely kapuját és egy helyre hozza mindazt, ami szem-szájnak, no meg a fülnek ingere.

 

A Bohém Légyott gasztro felelőse ezúttal Chef Anatoli Belov lesz, a Kanadából Magyarországra emigrált séf, aki Vancouvertől Budapestig kényeztette már a húsimádók ízlelőbimbóit. A nagysikerű Zoltan18 lakásétterem után, Chef Anatoli a HUSIKAM koncepcióval a fesztiválon debütál először, így zseniális ételekben biztosan nem lesz hiány. A frissítő borokat mint mindig, most is a Gilvesy Pincészet szolgáltatja.

 

A helyszín igazán historikus: előttünk a Szigligeti vár és a Balaton tűnik el a naplementében, mögöttünk bazaltorgonák díszítik a vulkanikus eredetű, a szőlő táptalajaként szolgáló pannon lösszel és homokkal borított Szent György-hegyet.

Az eseményhez a zenei aláfestés idén a világzene jegyében történik, fellép a Cirkusz-Ka trió és a Descaradura. Naplemente után, a kötelező kör zsíros deszkákhoz Dj Papa Áron szolgáltatja majd a talpalávalót.

 

A különleges eseményre a jegyvásárlás már elkezdődött.

2017. július 22-ig kedvezményes áron, 4900 Ft-ért vásárolhatók meg, míg ezt követően 5900 Ft-ért kaphatók. A nagy érdeklődés miatt érdemes időben szállást foglalni és jegyet váltani.

 

A pincészet direkt buszjáratokat indít Balatonfüredről és Badacsonyból is.

 

További részletek:

bohem.gilvesy.hu

 

https://www.facebook.com/events/1485745514790041

 

www.socially.hu

TOP