Kép-zelet

Impressziók esténként, rendkívüli nyitvatartás, rendhagyó programok és megnyitók a MODEM-ben

Hosszabbított nyitvatartás!


Augusztus 17. és 20. között minden nap hosszabbított nyitvatartás szerint, délelőtt 10 és este 20 óra között látogathatók a kiállítások és a Zöld kilincs művészeti kávézó.

18-án, 19-én és 20-án este 18 órától tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket. Vasárnap a megszokott időben, 16 órától is indul a tárlatvezetés. 

Let it be – kiállításmegnyitó
2018.08.17. 18:00

Let it be (Hadd legyen) – ezzel a fényinstallációba foglalt felszólítással indítja útjára a látogatót Benczúr Emese első debreceni kiállítása, amely az elmúlt másfél évtized munkáiból ad egy látványos, a ragyogás kétértelműségét középpontba helyező válogatást, ráirányítva a figyelmet az alkotó, a befogadó és a mű közti dinamikára, illetve a státuszukat meghatározó társadalmi valóság néhány megkerülhetetlen jelenségére.

Kurátor: Áfra János

A kiállítást megnyitja: Tatai Erzsébet művészettörténészDeixis – kiállításmegnyitó

2018.08.17. 19:30

Imreh Sándor (Debrecen, 1978) augusztus 17-től látható kiállításában arra vállalkozik, hogy az utca művészetet behozza a b24 Galéria falai közé.

A helyszínen készülő monokróm falfestmények és az aprólékosan kidolgozott rajzok üzenete szorosan kapcsolódik az ábrázolt objektumokhoz, az épített környezethez, azaz a grafikák a szöveggel együtt egy olyan utaláshálózatot teremtenek meg, amik közvetlenül is megidézik az urbánus közösségi tereket.

A Deixis tematikájához kapcsolódik a debreceni gördeszkások villámtárlata (Make Debrecen Skate Again), akiknek a tevékenysége a mozgás lehetőségén túl egy olyan alternatív találkozási helyet és közösségi tevékenységet jelöl, ami értékteremtő is. A deszkázás szubkultúrájában az épített környezet felfedezése, mint egyfajta második természetre való ráismerés jelenik meg.

Megnyitja: Csatlós Judit antropológus

Közreműködik: TPSRPRT

Szeptemberi tárlatvezetések

Az óriási érdeklődésnek köszönhetően augusztus hónapban minden szombati tárlatvetés betelt.  Ám szeptemberben is folytatódik a programsorozat:

Szeptember 1-én Ferenczy Zsolt, 8-án Gerber Pál, 15-én Asztalos Zsolt vezeti végig 16 órától az érdeklődőket a kiállításon. 

 

Debussy-est Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával

Augusztus 15-től vásárolható elővételben jegy Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia koncertjére a MODEM 12. születésnapjának alkalmából.

 

ModeMode #1 - új zenés sorozat a Modemben
2018.08.23. 18:00

ModeMode néven új zenés programsorozatot indítunk augusztusban: elsősorban a minőségi elektronikus zene és design kedvelőit várjuk minden második csütörtök délután a Zöld kilincs kávézóban, illetve a belső kertben.

A könnyed estéken főleg elektronikus zenei előadók és dj-k lépnek majd fel, de a zene mellett nagy hangsúlyt fektetünk rendezvénysorozatunk designjára is: izgalmas térelemekkel, vizuállal, vetítésekkel tesszük hangulatosabbá a koncerteket. 

Első fellépő: DRJ / Dub Székház /
 

Előzetes:
Szeptember 16-án nyílik Ezek a legszebb éveink? címmel az elmúlt 5 évben végzett fiatal képzőművészek tárlata. Pályakezdő perspektívák: A földszinti kiállítótérben mintegy 30 fiatal alkotó mutatkozik majd be.

Szeptember 22-én rendhagyó születésnappal várjuk vendégeinket: 12 év, 12 tárlatvezetés, maratoni sorozat az Impressziókon. Délelőtt 10:00-től este 22:00-ig minden órában rendhagyó tárlatvezetés indul többek között olyan vendégekkel, mint Scherer Péter, Gergye Krisztián, Karafiáth Orsolya, Sturcz János, Szkárosi Endre, Nagy T. Katalin és Süli-Zakar Szabolcs.

 

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 

TOP